Η ΕΝΕΡΥΠ σας καλεί σε συμπόρευση!

ΠΡΟΣ:  Μέλη μας - ΠΟΣΥΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η διάχυση και η συντήρηση της τοξικότητας στον κλάδο μας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και με την νέα ανακοίνωση του Προεδρείου του ΣΥΠΥΥΠ. Δεν πρόκειται, εφεξής, να το ακολουθήσουμε στον δύσκολο συνδικαλιστικό δρόμο που το ίδιο επέλεξε, ούτε και στις προσωπικές επιθέσεις λάσπης, ειδικά στο πρόσωπο της Προέδρου της ΕΝΕΡΥΠ, το αφήνουμε στα απωθημένα και στις εμμονές του.

Όσο για την συνεχιζόμενη συκοφάντηση του Σωματείου μας ως δήθεν διασπαστικού, υποχρεωνόμαστε να υπενθυμίσουμε, ότι η ίδρυση της ΕΝΕΡΥΠ, προέκυψε ως φυσικό επακόλουθο, που υποχρεωτικά ενεργοποιήθηκε και πήρε την νομική του υπόσταση, μετά τις παραπομπές και διαγραφές μας (Μεσολογγίτου, Μαρινίδη, Βολυράκη και Ακριβούσης) από τον ΣΥΠΥΥΠ, με την «τεράστια πλειοψηφία» του 7% των μελών του. Όπως επίσης με την ίδια «τεράστια πλειοψηφία» του 10% των μελών του και αυτά στην πλειοψηφία τους με εξ αποστάσεως συμμετοχή, νομιμοποιεί εδώ και χρόνια τις οικονομικές και διοικητικές του πράξεις. Η διαφάνεια, η λογοδοσία και η συμμετοχικότητα στις «καλύτερες» στιγμές τους. Τα ίδια τα μέλη έχουν απαξιώσει τον Σύλλογο.

Η πλήρης διάσταση των απόψεων μας με το Προεδρείο του ΣΥΠΥΥΠ για τον τρόπο και τα μέσα αντιμετώπισης και διεκδίκησης των κλαδικών μας ζητημάτων, για την χρόνια αδράνεια του στα προβλήματα των συναδέλφων μας και των Υπηρεσιών μας, για τον διαχωρισμό και την κατηγοριοποίηση των μελών μας, για την κατά το δοκούν αρωγή και στήριξη τους, για τα θέματα χρηστής διαχείρισης του Ταμείου και βέβαια για την έλλειψη μέτρου και ενσυναίσθησης στις αποφάσεις και στις πράξεις του, μας οδήγησαν στην ίδρυση της ΕΝΕΡΥΠ, που προέκυψε ως αδήριτη ανάγκη έκφρασης μιας διαφορετικής   συνδικαλιστικής κουλτούρας και διεκδίκησης στην δημόσια διοίκηση με ήθος, ακεραιότητα, συνέπεια και ενσυναίσθηση σε λόγο και πράξη.

Θυμηδία μας προκαλούν οι αναφορές του Προεδρείου του ΣΥΠΥΥΠ, για τις επισκέψεις της Προέδρου της ΕΝΕΡΥΠ και του Προέδρου της ΠΟΣΥΠ στις Υπηρεσίες μας, στις οποίες και Δικαιούνται και Οφείλουν να περιοδεύουν και να ενημερώνουν τα μέλη τους. Προφανώς φοβίζει η παρουσία αυτή, διότι οι συνάδελφοι βλέπουν, ακούν και συγκρίνουν και βέβαια ενημερώνονται πλέον αξιόπιστα και έτσι οι δήθεν συνδικαλιστικές επιτυχίες του ΣΥΠΥΥΠ ξεθωριάζουν, διότι τώρα γίνεται φανερό ότι όλες οι επιτυχίες του κλάδου μας εκπορεύονται διαχρονικά από την ΠΟΣΥΠ. Όπως η πρόσφατη επιτυχία με την παράταση της εφαρμογής της ΗΔΔΔ και για το 2024 και για όλες τις Υπηρεσίες μας, όπως ακριβώς το αιτήθηκε, το διαπραγματεύτηκε και το πέτυχε η ΠΟΣΥΠ, όπως και η προχθεσινή πρόωρη αποχώρηση των συναδέλφων μας για το Πολυτεχνείο, που διασφάλισε θεσμικά η ΠΟΣΥΠ από τον Υπηρεσιακό Γραμματέα και την οποία είχαν αρνηθεί να χορηγήσουν μέχρι εκείνη την ώρα, πολλοί Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Όπως θυμηδία μας προκαλούν οι δηλώσεις για την κάλυψη του ΣΥΠΥΥΠ από την ΑΔΕΔΥ, διότι η ΑΔΕΔΥ καλύπτει μόνο τα μέλη της καθώς και ότι ο ΣΥΠΥΥΠ δύναται να προκηρύσσει απεργίες, το μόνο που δύναται πλέον το Προεδρείο του ΣΥΠΥΥΠ είναι να οργανώνει καμία επιδοτούμενη εκδρομή.

Τέλος, η ΕΝΕΡΥΠ θα κάνει εκλογές όταν θα το κρίνει το Διοικητικό της Συμβούλιο. Ας δει το Προεδρείο του ΣΥΠΥΥΠ πότε θα κάνει εκλογές, διότι θα πρέπει πρώτα να βρει Ομοσπονδία και μάλλον θα είναι δύσκολο.

Η ΕΝΕΡΥΠ ήδη ανήκει στην ΠΟΣΥΠ και συνεπώς τα μέλη της έχουν την κάλυψη της και την κάλυψη της ΑΔΕΔΥ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Εμείς, επιλέξαμε τον δρόμο της ευθύνης και της διεκδίκησης, για την εργασία μας, για την αμοιβή μας , για την αξιοπρέπεια μας, ως δημόσιοι λειτουργοί. Πιστεύουμε στην ελεύθερη βούληση και επιλογή των συναδέλφων μας! Εσείς θα κρίνετε και θα επιλέξετε που θέλετε να είστε ενταγμένοι!

Σας καλούμε να συνταχθείτε όλες και όλοι στο ξεκίνημα μιας νέας εποχής στην εκπροσώπηση των διοικητικών υπαλλήλων των Περιφερειακών Υπηρεσιών του Υπουργείου μας, με κουλτούρα απαλλαγμένη από εμμονές και αγκυλώσεις και προσήλωση αποκλειστικά στην αναβάθμιση της εργασιακής μας καθημερινότητας.

Σας καλούμε σε συμπόρευση, συμμετοχή και εγγραφή στην ΕΝΕΡΥΠ! Δώστε μας την δύναμη να παλέψουμε με γνώση και όραμα για τα προβλήματα των μελών μας και του κλάδου!

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                          Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ                                                                       ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Attachments:
    FileFile size