Σας καλούμε σε συμπόρευση με την ΕΝΕΡΥΠ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ενόψει των εκλογών του ΣΥΠΥΥΠ, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε και να επισημάνουμε τα εξής,

• Για τις προηγούμενες εκλογές του ΣΥΠΥΥΠ το 2022, 61 μέλη του είχαμε προσφύγει με αγωγή μας στις 21/04/2022 στο Πρωτοδικείο Αθηνών κατά του κύρους των αρχαιρεσιών και ζητούσαμε την ακύρωσή τους. Δυστυχώς οι καθυστερήσεις στην εκδίκαση και στην έκδοση των αποφάσεων στο Πρωτοδικείο Αθηνών, που πριν λίγες ημέρες οδήγησαν στην απόλυση Πρωτοδίκη, κινούνται στα όρια της αρνησιδικίας. Στο πλαίσιο αυτό επισκεφθήκαμε αρμοδίως, με τον δικηγόρο μας,  το Πρωτοδικείο Αθηνών  και διαμαρτυρηθήκαμε εντόνως και αιτηθήκαμε την άμεση  χρέωση της αγωγής σε δικαστή ώστε να εκδοθεί σε εύλογο  χρόνο η απόφασή του. Συνεπώς, η αγωγή μας όχι μόνο είναι ενεργή, αλλά  όπως ακράδαντα πιστεύουμε,  η έκδοση της απόφασης στο προσεχές διάστημα θα αποδώσει στο Προεδρείο του ΣΥΠΥΥΠ  τις ευθύνες του, έστω και αν προχωράει σε νέες εκλογές με  τον ίδιο απαράδεκτο τρόπο, αυτές δεν παραγράφονται.

• Η εκλογή αντιπροσώπων του ΣΥΠΥΥΠ για Ομοσπονδία, δεν αφορά σε καμία περίπτωση την ΠΟΣΥΠ, διότι ο ΣΥΠΥΥΠ έχει διαγραφεί από την ΠΟΣΥΠ και σίγουρα κατά την ημερομηνία της Εκλογοαπολογιστικής του Συνέλευσης και των εκλογών του δεν συμμετέχει σε αυτήν. Όλο αυτό είναι ακόμη ένα επεισόδιο στο θέατρο του παραλόγου που παίζει εδώ και χρόνια το Προεδρείο του ΣΥΠΥΥΠ. Ας αναλογιστούν οι υποψήφιοι του ΣΥΠΥΥΠ για αντιπρόσωποι σε Ομοσπονδία(σε ποια;), τον εμπαιγμό τους. Ενημερώνουμε τον  ΣΥΠΥΥΠ ότι η χρήση επωνυμίας  ή η αντιποίηση εκπροσώπησης συνδικαλιστικής οργάνωσης χωρίς δικαίωμα, είναι ποινικό αδίκημα. Ο μόνος Σύλλογος που δικαιούται και μπορεί νόμιμα να εκλέξει αντιπροσώπους για την ΠΟΣΥΠ, στα γεωγραφικά όρια μας είναι η ΕΝΕΡΥΠ, διότι μόνον η ΕΝΕΡΥΠ είναι μέλος της ΠΟΣΥΠ και κατ΄ επέκταση της ΑΔΕΔΥ!

• Επειδή γίνεται σχετική σπέκουλα με φαιδρότητες σχετικά με τις εκλογές της ΕΝΕΡΥΠ, σας ενημερώνουμε ότι με βάση τον Νόμο μπορούμε να κάνουμε εκλογές οποτεδήποτε το αποφασίσει το Διοικητικό μας Συμβούλιο και αυτός ο χρόνος έχει προσδιοριστεί να είναι ο Σεπτέμβριος του 2024, ημερομηνία κατά την οποία θα είναι ακόμη ενεργή η νομιμοποίηση μας στην Τράπεζα και ο Σύλλογος μας θα έχει αναπτυχθεί περισσότερο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας για περιοδείες, συναντήσεις και δράσεις μας. Προχωράμε με δύναμη, σιγουριά και σχεδιασμό για την ανάπτυξη και την επικράτηση της ΕΝΕΡΥΠ στον κλάδο μας!

Προχωράμε με Σοβαρότητα, Νομιμότητα και Συλλογικότητα διασφαλίζοντας την θέση, την αξιοπρέπεια και την ασφάλεια των μελών μας, που καθημερινά προσχωρούν στην ΕΝΕΡΥΠ.

• Τέλος, το Προεδρείο του ΣΥΠΥΥΠ βρήκε ξανά τον σίγουρο δρόμο για να μην απεργήσει, αυτή την φορά από την στοχοθεσία και την αξιολόγηση του 2024, προκηρύσσοντας, εν γνώσει του, μία απολύτως άκυρη και παράνομη απεργία! Τι να κάνουμε συνάδελφοι <<απέτυχε>> η απεργία μας, θα αξιολογηθούμε και θα αξιολογηθείτε! Και για να μαθαίνουν ορισμένοι, στο Δημόσιο ισχύει το Κεφάλαιο Ι΄ του ν.1264/82 ¨ Συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα δημοσίων υπαλλήλων¨ και εκεί ρητά αναφέρεται στο άρθρο 30, παρ.8 περ.β) «Η απεργία κηρύσσεται από δευτεροβάθμιες ή τριτοβάθμιες οργανώσεις μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης». Κάθε άλλο άρθρο για απεργία του ν.1264/82 αφορά στον ιδιωτικό τομέα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Εμείς στην ΕΝΕΡΥΠ παραμένουμε με την πλευρά της αλήθειας, της συναδελφικότητας, της καταλλαγής, της συνεργασίας και της εμπιστοσύνης. Σε αυτή την πλευρά σας καλούμε να έρθετε όλες και όλοι και να συμπορευτείτε με την ΕΝΕΡΥΠ!

Η ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΑΥΤΗ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ!

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ                                                     ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ